Leta i den här bloggen

tisdag 14 februari 2012

8 saker man kan göra på Alla Hjärtans Dag

Ok, nu slutar vi bitcha om hur hemsk och meningslös den här dagen är. Gör något bra av den. Visst, man behöver inte "fira" på det stereotypiska sättet med blommor och choklad om man nu inte vill. Här är 8 andra saker man kan göra för att sprida lite kärlek omkring sig:

1. Baka något gott och bjud hem en vän.

2. Älska dig själv och unna dig något du vill ha. Lite shopping kanske?

3. Ring en släkting, familjemedlem eller vän du inte pratat med på länge. Alla blir glada av oväntade samtal.

4. Ägna dig åt välgörenhet i någon form. Det behöver inte handla om att skänka pengar även om det förstås är jättebra, du kan ju samla ihop kläder du inte vill ha och skänka, mata fåglar eller bara hjälpa någon i din närhet. Kanske skotta snö åt någon?

5. Gör något oväntat. Ge en främling en komplimang, bjud på fika på jobbet fast det är tisdag eller åk hem till dina föräldrar/syskon/nån annan du har nyckel till och laga middag åt dem tills de kommer hem. Överraskningar är alltid kul.

6. Samla ihop dina singelvänner och ha en singelmiddag. Det gjorde vi ett år och det var hur roligt som helst. Vi lagade mat ihop, drack vin och åt choklad. Ingen behövde känna sig ensam, toppen. Tror till och med att någon hade köpt rosor åt allihop.

7. Gå ut och festa. Ja, fast det är tisdag. En gång gick jag och en vän ut och testade stans utbud av rosa, romantiska drinkar. Det visade sig vara ganska många. Sjukt kul. Dessutom fick båda hångla senare på kvällen så ensamma behövde vi inte känna oss haha.

8. Gå på dejt. Förstå vad kul om det klickar och ni blir ett par, då kan ni skryta om att er första dejt var på alla hjärtans dag. Gulligt tycker jag.

Eller så kan du ju bara strunta i den här dagen och skriva bittra facebookstatusar om den. För det blir ju allt så mycket bättre av. Eller?


Inga kommentarer: