Leta i den här bloggen

tisdag 30 november 2010

Dag 1 - Om mig



Jag tror ju att de flesta som läser min blogg har ett litet hum om vem jag är men för att vara på den säkra sidan så kommer här en liten presentation av mig.

Den 3 november 1988 föddes jag här i Västervik tre veckor före utsatt datum, den enda gången i mitt liv som jag har varit förtidig så jag har kämpat med att ta igen dessa tre veckor i hela mitt liv. När jag var liten var jag oerhört söt och gullig fast jag trodde att jag visste allt. Jag älskade att leka kalas med mina dockor och mamma var min bästis. När jag började på lekis älskade jag det så mycket att jag på allvar hoppade i sängen på morgonen när jag skulle dit. På lågstadiet träffade jag Linnéa som blev min bästis när vi lekte med pinnar och en gammal sko-sula. Vi höll ihop efter det. Upptäckte även att hästar är typ det bästa som finns och har ridit sen jag va 9 ca. Mellanstadiet var en något märklig period och högstadiet var hemskt. Trivdes inte alls så gymnasiet kom som en välsignelse. Men innan Gymnasiet var jag på utbytesresa med min spanskaklass till Berga som ligger utanför Barcelona. Där träffade jag och Linnéa Cajsa och vår trio blev komplett.

Jag gick Mediaprogrammet med textinriktning och hade siktet inställt på att bli journalist. Tyvärr försvann lite av motivationen så det blev en del frånvaro i tvåan. Skärpte till mig lite i trean men jag hoppade väl inte riktigt ur sängen på morgonen längre. Mest för att jag upptäckte att det va mycket roligare att hoppa i sofforna på Frappé till kl 2 på natten. Efter studenten jobbade jag som black jack dealer vilket var jättekul för det mesta, testade också telefonförsäljning vilket var ganska traumatiskt. Genomled ett år som i stort sätt arbetslös och lite deppig. Sen vände det när jag fick praktik på Din Sko vilket ledde till ett sommarjobb på Scorett. Jag älskar ju skor så det passade perfekt.

Våren 2008 träffade jag min älskling, trots att jag gjorde bort mig första gången vi träffades gick det ju bra eftersom vi blev tillsammans i Juli. Är otroligt glad över att han inte gick på första intrycket haha. I September började jag plugga på Informatörsprogrammet i Växjö. Det var en kaosartad första termin med mycket hemlängtan, mycket festande och lite skola. Träffade massa nya härliga människor och bodde på den konstigaste plasten ever. Men det var kul. När sommaren kom började jag jobba på Akzo Nobel i Gamleby som receptionist och där trivdes jag jättebra. Andra året på Universitetet har jag inte så mycket att säga om, mycket plugg typ. Gjorde en repris på Akzo sommaren efter och det va lika trevligt.

Nu pluggar jag på distans en termin samtidigt som jag jobbar som bartender på Club 9 och det har varit väldigt bra. Behövde en lite paus från allt resande fram och tillbaka och nu försöker jag komma på vad jag vill göra med mitt liv. I vår ska jag skriva min C-uppsats och sedan är jag klar med min utbildning och ready to take on the world.

Annars är jag en för det mesta glad och positiv tjej som älskar smink & skönhetsprodukter, att umgås med mina vänner, resa, festa, pussas med min pojkvän och att göra upp planer för framtiden. Jag tittar gärna på biggest loser och Greys Anatomy och kan aldrig bestämma om jag gillar randigt eller prickigt bäst. Kan överhuvudtaget inte bestämma mig om särskilt mycket. Tur att man få ändra sig. Blir glad av uppriktiga komplimanger och ärliga människor som tar mig på allvar och blir förbannad på inskränkta människor. Ledsen blir jag inte så ofta. Just nu ser jag fram emot jul och önskar mig ett husdjur.

Det var nog allt jag kan komma på.

//Lina

2 kommentarer:

kille sa...

vad fin du är :)

Kaos-Lina sa...

Tack! Va snällt :)