Leta i den här bloggen

tisdag 21 augusti 2012

Träning, mat och vikt.

Idag var jag på Actic med Eveline på det första träningspasset sen jag blev förkyld för 10 dagar sen. Fy fan vad jag inte kände mig i form! Ok, lite kan jag faktiskt skylla på att jag fortfarande är snorig och när jag sprang kändes det som att jag skulle drunkna av mitt snor (fräscht) typ. Fick powerwalka som uppvärmning.

Styrkan kändes ok men inte helt bra. Hade tappat massa magstyrka kändes det som även om jag inte ser någon skillnad på min mage. Kände mig även lite yr och konstig men det kan ju vara för att det var sjukt varmt i lokalen. Jag vet inte.

Nu är jag i alla fall peppad på att komma igång ordentligt igen för såhär dålig form kan jag inte vara i.

På matfronten har det spårat lite igen. Jag har ingen matlust alls av någon anledning och äter lagad mat kanske en gång om dagen, resten blir yoghurt, knäckemackor, fikabröd och godis. Så jävla dåligt. Men jag så fort jag ska laga mat känner jag bara hur osugen jag är på allt och så blir det en macka för att jag måste äta. Ska skärpa till mig och börja få tillbaka mina nyttiga rutiner.

Viktmässigt är jag rätt nöjd för tillfället, väger 54.5 kg och vill inte gå ner särskilt mycket mer. Vill ligga mellan 53-54 ungefär. Då känner jag mig snygg och bekväm. Så fort jag kommer över 55.5 känner jag mig "tjock" fast jag vet att jag inte är det.

Anledningen till att jag är lite besatt av min vikt är att jag vet hur jäkla snabbt det går för mig att lägga på mig om jag inte sköter mig. När jag nu lyckats bli av med 11 kg vill jag ju inte ha tillbaka dem. När vågen visade 65 kg vintern 2008 mådde jag asdåligt och hade jag inte vänt situationen och gjort något åt det så hade jag antagligen vägt 100 kg idag.

Jag vill aldrig att vågen ska visa över 60 kg igen (bortsett från om jag blir gravid nån gång). Inte för att det är mycket egentligen men det är inte kul att ta på sig favoritjeansen och upptäcka att man inte kan knäppa dem. Eller att försöka få på sig en klänning som brukar sitta som en smäck och upptäcka att man inte får över den över höfterna. Jag vill inte ha en dallrig mage utan en fast och jag föredrar att bara ha en haka.

Det är ju så lätt att halka tillbaka i gamla dåliga vanor när man väl gått ner och jag har pendlat mellan 54-57 de senaste 3 åren men nu var det ett bra tag sen jag hade en ordentlig uppgång. Sköter jag mat och träning vet jag ju att jag mår mycket bättre så nu är det verkligen ny tag som gäller.





Inga kommentarer: