Leta i den här bloggen

torsdag 22 augusti 2013

Time for change

Hello readers!

Är ledig idag och tänkte catcha up på bloggfronten. Det var ju ett tag sen sist. So what's new?

Jag hamnade ju på sjukhus för mina magsmärtor för två veckor sen. Först misstänkte de blindtarmen och sedan en del andra saker, bland annat magsår. Nu fick jag ingen diagnos satt eftersom det gick över efter ett par dagar och jag hoppas innerligt att det inte kommer tillbaka. Har aldrig haft så ont! Fick morfin till sist för inget annat hjälpte.

Diskuterade mina vanor med en läkare och han misstänkte att stress kunde vara boven i dramat så nu försöker jag att lägga om mitt liv lite och stressa ner. Är ju nästan konstant nervös och orolig även om det inte syns på ytan. Jag är fruktansvärt bra på att klistra på ett leende och säga att allt är bra även när jag helst vill ligga under täcket och gömma mig.

Så nu har jag verkligen tagit tag i att skaffa lite sunda rutiner. Jag jobbar som fan på min sömn, har minskat min kaffekonsumtion med hälften, inte druckit alkohol på fyra veckor, rör mig 5 dagar i veckan och försöker att ha stunder när jag lägger undan dator och mobil och bara tar det lugnt.

Det är svårt att bryta gamla dåliga vanor men om jag slipper att må dåligt så är det definitivt värt det. Jag vill inte få magsår som 24-åring så nu tänker jag ta hand om mig själv, inifrån och ut.

Nästa vecka till exempel, då är jag ledig på torsdagen (jobbar alla andra dagar inkl sön)och då har jag bokat in både en helkroppsmassage och en ansiktsbehandling på Spa't. För det är jag och min lilla kropp värd!

Inga kommentarer: